Trening med helse i fokus har gitt kraftig forbedring

Bergen, 1. august 2015

En varig helseforbedring var det langsiktige målet med livsstilsendringen for Stephanie Martin (43) da hun begynte å trene hos fitfactory.
- Jeg var slapp og tiltaksløs, og alt var tungt før jeg kom i gang med treningen.


Stephanie var stadig sykemeldt, hadde kronisk senebetennelse og høyt blodtrykk. Hun fikk "sparket bak" da hun gikk en fjelltur med venner i fjor vår.
- Jeg klarte ikke å henge med dem opp på en fjelltopp. Det var hendelsen som trigget meg til å gjøre noe.

Helsemessig risikosone
Den første InBody kroppsanalysen hos fitfactory bekreftet også at det var på tide å ta et tak i egen helse.
- Høy vekt, fettprosent og visceralt fettnivå (bukfett) plasserte Stephanie i risikosonen rent helsemessig, forklarer privattrener Marianne Vaage.
Sammen la de en plan for aktivitet og kosthold som skulle føre Stephanie i riktig retning.
- Siden jeg startet i begynnelsen av mai i fjor har jeg trent med PT en til to ganger i uken, samtidig som jeg har begynt å trene litt mer på egenhånd.

Kostholdsendring
Under kartleggingen av Stephanies spisevaner ble det klart at hun over tid faktisk hadde fått i seg for lite energi. Dermed gikk kroppen på "sparebluss", og ingenting skjedde med vekten. Med kostholdsplanen og oppfølgingen fra fitfactory fikk hun hjelp til mengdestyring og måltidssammensetning.
- Jeg spiser helt vanlig mat, så det har ikke vært noe vanskelig. Det viktige var at jeg fikk gode vaner og rutiner. De første to til tre månedene fulgte jeg planen tett. Deretter slapp jeg litt mer opp, men prinsippene har jeg holdt på.

Anbefalt av venninne
Stephanie ble tipset om fitfactory av en venninne.
- Den private følelsen er viktig for meg. Det er enklere å konsentrere seg - jeg får fokusere på meg selv. Det er roligere enn i et vanlig treningssenter, og selv om PTen min kjører meg gjennom en tøff time føler jeg likevel at jeg får gå i fred og trene, sier Stephanie.

Stor fremgang
Stephanie har brukt tid på livsstilsendringen - og det har virkelig gitt resultater. Den siste InBody kroppsanalysen før sommerferien i år bekrefter fremgangen. 
- Siden jeg startet hos fitfactory har jeg mistet hele 16,1 kg fett, redusert fettprosenten med 9,2 prosentpoeng og senket bukfettnivået med 44 cm3.

Selv om tallene er gode er det minst like viktig for Stephanie å fokusere på den opplevde helseforbedringen.
- Alt er så mye lettere. Blodtrykket er nå perfekt, jeg har vært helt fri for senebetennelse og har ikke vært sykemeldt en eneste dag etter at jeg begynte å trene!


LES OGSÅ
8,5 kilo mindre fett og to og et halv minutt raskere opp Stoltzekleiven er fasiten etter kun tre måneder hos fitfactory. Kasper Naasen (40) gikk fra helt utrent til kjempemotivert.
- Jeg var en skikkelig sofagris, og i dårlig form da jeg begynte her.
Stor fremgang og god helsemessig effekt etter at hun endret livsstilen:
- Jeg trener mer på egenhånd, og har fått gode vaner og rutiner for kostholdet. Jeg spiser helt vanlig mat, så det har ikke vært vanskelig, sier Stephanie.
En InBody kroppsanalyse viste at det var på tide for Stephanie å ta tak i egen helse.
- Høy vekt, fettprosent og visceralt fettnivå (bukfett) plasserte henne i risikosonen rent helsemessig, forklarer PT Marianne. 
Vil du prøve privattrening? Bestill en gratis konsultasjon her