MEDISINSK YOGA

Medisinsk Yoga (MediYoga) er en rolig og terapeutisk form for yoga som du kan følge uansett fysisk form og eventuelle helseutfordringer.

I yogisk perspektiv er det når man er i ubalanse at sykdom og lidelser oppstår, så med MediYoga jobber vi generelt for å skape balanse på alle plan – fysisk, mentalt og emosjonelt.

Yogatimen (80 min.) byr på enkle, men kraftfulle øvelser som er utarbeidet for å forebygge, eventuelt lindre/hele allerede eksisterende ubalanser. Dette gjøres gjennom pust, fysiske øvelser i rolig tempo, avspenning og meditasjon.

Pusten spiller en viktig og grunnleggende rolle. I følge yogisk filosofi legemliggjør pusten menneskets livskraft – Prana. En bevisst endring av pusten kan direkte påvirke hvordan vi føler oss.

MediYoga er derfor et meget effektivt redskap mot blant annet stress, utbrenthet, nedstemthet, depresjon, angst og generell uro i kroppen. Øvelsene er også svært gode ved for eksempel problemer med hofter/bekken/nakke/rygg, hodepine, migrene, søvn- og spiseforstyrrelser osv.
MediYoga har sin opprinnelse fra klassisk Kundaliniyoga, og er grunnlagt av Göran Boll på Institutet för Medicinsk Yoga (IMY), Stockholm. I Sverige er MediYoga blitt en del av behandlingstilbudet på mange av de største sykehusene, og sakte men sikkert er dette også nå på vei inn i det norske helsevesenet.
NY KURSREKKE
ONSDAGER kl. 20:00-21:20
Kursvarighet: 9 ganger
Periode: 6. april-1. juni 2016
Pris per deltaker: kr 1.790,00
NB! KURSET ER FULLTEGNET - VENTELISTE

KVALITET I VEILEDNING

Siv-Helen Grønnesby (bildet) er utdannet MediYoga Instruktør hos MediYoga International, og har grunnleggende kompetanse i anatomi og fysiologi. Hun er i tillegg videreutdannet og diplomert instruktør i MediYoga ved stress og utbrenthet.

Siv-Helen har selv kjent stress/utbrenthet, depresjon og utmattelse på kroppen, og det var slik hun etterhvert kom i kontakt med yoga. Etter å ha prøvd mange forskjellige behandlingsformer, er det i stor grad Medisinsk yoga som har hjulpet henne til å mestre hverdagen på en bedre måte. 

Hun bestemte seg for at hun ville dele sin positive yoga-opplevelse med andre, og valgte derfor å utdanne seg innen dette feltet.

Hun ønsker at så mange som mulig skal bli kjent med dette “verktøyet”, uansett om man er frisk som en fisk og vil trene yoga for å forebygge, eller om man har fysiske eller psykiske utfordringer man ønsker å ta tak i. Hun er opptatt av å tilpasse yogaøvelsene slik at det blir en best mulig opplevelse for alle deltakere – uansett utgangspukt.
PÅMELDING VENTELISTE
Kursavgiften betales med kort (dog ikke kredittkort) på senteret i forbindelse med første samling onsdag 6. april.